Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Android: Παρόν, παρελθόν και μέλλον

Πριν λίγα χρόνια, λίγοι θα μπορούσαν να πιστέψουν οτι το ios της apple θα μπορούσε να βρεί έναν άξιο αντίπαλο και μάλιστα δωρεάν και Open source. Από τα πρώτα όμως κιόλας βήματα του android, φάνηκε οτι η κοινότητα των χρηστών και των προγραμματιστών θα το αγκάλιαζε. Στη πραγματικότητα, οι χρήστες καταρχίν και μετά οι προγραμματιστές βρήκαν κάτι ανέλπιστο, στα δωρεάν λύση του Google.

Ένα λειτουργικό σύστημα, που κάλυπτε μια υπαρκτή ανάγκη, έλειψη της εποχής για κάτι εναλλακτικό, ανοικτό και δωρεάν. Ο ενθουσιασμός οδήγησε σε αύξηση εφαρμογών η οποία με τη σειρά της οδήγησε ακόμα περισσότερους στο να δούν από κοντά το νέο λειτουργικό. Οι βάσεις του Linux, υπόσχονταν πολλά και έδιναν μια σιγουριά που αποδείχθηκε πολύ σημαντική για τη μετέπειτα πορία του Android.

Στο σημείο αυτό, δε θα πρέπει να παραγνωρίζουμε και τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν και που συνεχίζουν να παρουσιάζονται στη πορία. Ο πόλεμος για τις πατέντες που το αφορούν είναι ένα από τα ανοικτά μέτωπα που καθυστερεί την εξέλιξη.

Στις μέρες μας, περισσότερες από 400.000 συσκευές android ενεργοποιούνται κάθε μέρα ενώ η τάση φαίνεται μάλον αυξητική.

Ας ελπίσουμε οτι τα πολλαπλά ανοικτά δικαστικά μέτωπα, δεν θα ανακόψουν αυτή την εντυπωσιακή πορία του android και τους ρυθμούς διείσδυσης που έχει επιτύχει μέχρι τώρα

tags: android, εφαρμογές android

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου